Woensdag 8 januari

Kees Terlouw uit Vianen komt voor de 10de  keer met zijn project-toren. Hij maakt met ons een spectaculaire reis door de verrassende en kleurrijke wereld van Pakistan.

Woensdag 12 februari (vroeger start- tijdstip:14:00!)

Om 14.00 uur houden we eerst de jaarvergadering. Vervolgens is onze burgemeester Weber uitgenodigd. Behalve kennismaken, gaan we met hem in gesprek. De middag sluiten we - volgens traditie - feestelijk af met een paar rondjes bingo.

Woensdag 18 maart

(vroeger start- tijdstip:14:00!)

Het thema deze middag is een thema van dichtbij. Ons PCOB-lid Ben de Deugd geeft uitleg over het wel en wee van onze insecten en met name over bijen. Ben leert u het verschil tussen hommels, bijen en wespen.
Tevens wordt op deze middag een film vertoond van de bootreis 2019. Ben van Bockel heeft schitterende film gemaakt met aanvullende gegevens waar we langs voeren.

Woensdag 8 april

Op deze woensdag voor Pasen houdt Ds Dik Pranger uit Den Hoorn zijn presentatie over de geestelijke verzorging bij de Marine.

Woensdag 13 mei

Deze maand staat in het teken van 75 jaar bevrijding. Ds Anja Matser geeft een lezing over haar boek De Orgelzolders, Onderduikers in de Rotterdamse Breepleinkerk

 

 

Juni-augustus

Geen themabijeenkomsten

 

 

Woensdag 9 september

We zoeken de natuur weer op. Leen Fijnekam neemt ons mee naar de Biesbosch. De historie van flora en fauna komen aan bod.

Woensdag 14 oktober

We gaan op veler verzoek weer een nostalgische middag beleven met Chris Vennix. Hij is uniek in zijn verhalen met originele dia’s en continueert Een wandeling langs de Rotterdamse havens (deel 3).

Woensdag 11 november

Op deze dag viert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) het 195 jarig bestaan. De presentatie door vrijwilliger Harry Berkhouwer gaat over het reddingswezen langs de Hollandse kust.

Woensdag 9 december

Nico Rasch (gepensioneerde EO regisseur) maakte een film over Johannes de Heer die u gaat zien. En Nico begeleidt onze Advent-Kerst-viering met Johannes de Heer.